Mama Cozy´s SPOOKY WALK

Even in het kort hoe het allemaal begon:

Mama Cozy is dol op Halloween! Tijdens deze periode zijn in steeds meer steden Halloween optochten zoals bijvoorbeeld in Hoorn wat mijn inspiratie opleverde.

Al jaren riep ik: ow dat mis ik hier in Lelystad, hoezo hebben we dat hier niet? Tot ik in 2023 op het geniale idee kwam om dit zelf op te zetten. Totaal onervaren en ontzettend amateuristisch heb ik dit op een zaterdag bedacht en meteen van de toren lopen roepen in de veronderstelling dat voor een optocht geen vergunning nodig zou zijn. Dit klopte niet, er bleek wel degelijk een vergunning voor nodig!  

In blinde paniek ben ik gaan uitzoeken hoe dit alsnog geregeld kon worden voor de kinderen want inmiddels was er al zoveel animo voor dat ik deze kinderen niet teleur wilde stellen. Met fijne hulp die Zondag kreeg ik uit onverwachte hoek ontzettend zeer goede hulp vanuit Evenementen Coördinatie Lelystad. Deze vriendelijke heer was zo aardig mij uit de brand te helpen op zijn vrije zondag en hebben we een draaiboek en veiligheidsplan opgezet. Deze hebben we werkelijk waar op de valreep kunnen indienen die Maandag bij gemeente Lelystad helaas niet meer onder evenementenvergunning waar maximaal acht weken behandeltijd voor staat, maar gelukkig hadden wij de mogelijkheid een aanvraag te doen als ´melding optocht´, wat ook een officiële aanvraag is voor een vergunning alleen wordt deze in 10 dagen afgehandeld.

Tot iedereen zijn vreugd werd het goedgekeurd en was het een kleine optocht met 50 kinderen door het centrum van Lelystad.  

Een groot succes aangezien wij meer aanmeldingen hebben ontvangen dan de maximum 50 kinderen waar wij toestemming voor hadden gekregen. Al was de optocht wel een beetje saai vinden wij en daar gaan wij dit jaar wat aan doen! Het was natuurlijk allemaal op de valreep waardoor er eigenlijk geen tijd meer was om bijvoorbeeld de winkeliers op tijd aan te schrijven want het is natuurlijk veel gezelliger als iedereen hierop inspeelt en om figuranten in te zetten langs onze route. Dit zorgt voor meer gezelligheid en stagneert de optocht onderweg door griezelige taferelen waardoor wij langer onderweg zijn, want ja het duurde ook wel erg kort vonden wij.  

Kortom! Mama Cozy‘s Spooky Walk Lelystad wordt dit jaar sowieso beter dan vorig jaar kinderen!

Nu is er ruim voldoende tijd om alles op touw te zetten en om alles op tijd aan te vragen en aan te schrijven en om zo veel mogelijk griezelige figuranten te kunnen inzetten. 

Zie jij het zitten om figurant te zijn gedurende onze optocht? Vindt jij het leuk om de kinderen de stuipen op het lijf te jagen?

Op donderdag 31 oktober 2024 vanaf 19:00 tot 21:00 tijdens koopavond. Minimale leeftijd 16 jaar. 

Neem dan telefonisch contact op met Katy 0653995874

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door evenementen coördinatie Lelystad
✆ +31.653995874

✄ K.v.k: 877 56 218

✉️ contact@mamacozy.nl


Adres: Schutweg 21-13

8243PC Lelystad

Website door Softrunner © 2023 ⭐ Betaalbare websites!